V čem so prenosniki boljši od drugih?

Prenosniki oz. prenosni računalniki so bili ustvarjeni zaradi potrebe po računalniku, ki bi ga lahko uporabljali kjerkoli. Mnogi so zamenjali stacionarni računalnik za prenosnik, saj prenosnik lahko uporabljamo kot stacionarni računalnik, kar pa obratno ne gre. Cene prenosnikov niso več tako visoke kot je bila v preteklosti, saj je konkurenca proizvajalcev velika in ponudba je ogromna. Prenosniki
Za različne potrebe so različni modeli prenosnikov, da uporabniku lahko ponudijo čimveč funkcij, ki jih bo potreboval, in da kupci ne bomo kupovali stvari, ki jih ne bomo potrebovali.
V mobilnosti so pametni telefoni in tablični računalniki boljši od prenosnikov, so lažji in zelo popularni. Prenosnik, ki ima snemljiv zaslon – občutljiv na dotik, ali drugače povedano tablični računalnik s tipkovnico in zmogljivostmi prenosnika, združuje te dve napravi.

Lastnosti prenosnikov

Najpomembnejše lastnosti prenosnika so: zmogljivost, dimenzije, teža in cena.
Dimenzije prenosnika bodo narekovale velikost zaslona, večji prenosniki so ponavadi tudi težji, ampak je teža veliko bolj povezana z vsebino ohišja. Najtežja komponenta v prenosnikih je skoraj vedno baterija. Teža je tudi odvisna od števila komponent in od tega kako zmogljive so. Novejši prenosniki imajo zelo zmogljive procesotje, ki imajo vgrajeno grafično jedro in grafična kartica ni več potrebna (razen za grafično zahtevne uporabnike). Mobilne delovne postaje zelo zmogljivi prenosniki, ki so prilagojeni za delo na računalniško posebno zahtevnih področjih, so najtežji prenosniki in tehtajo lahko tudi več kot 3 kg (za primerjevo: mobilno usmerjeni ultrabook-i tehtajo tudi manj kot 1 kg).
Cena kot lastnost nima vpliva na delovanje, vendar je večkrat odločilna pri izbiri. Med mnogo različnimi modeli presnosnikov, različnih znamk od ASUS do Lenovo, boste zagotovo našli primeren prenosnik za vaše potrebe, ki bo zagotovo cenovno ugoden, ne pozabite tudi pregledati prenosnikov v akciji.

jezzoRačunalnikiPrenosniki
V čem so prenosniki boljši od drugih? Prenosniki oz. prenosni računalniki so bili ustvarjeni zaradi potrebe po računalniku, ki bi ga lahko uporabljali kjerkoli. Mnogi so zamenjali stacionarni računalnik za prenosnik, saj prenosnik lahko uporabljamo kot stacionarni računalnik, kar pa obratno ne gre. Cene prenosnikov niso več tako visoke kot...