Ne pozabite na vizualno podobo prenosnega računalnika!

Vsekakor velja, da pri izbiri prenosnega računalnika ni dobro na prvo mesto postaviti videza. Najprej se posvetite zmogljivosti in funkcionalnosti, tudi ceni, nato šele presojajte o vizualnem izgledu – nekako takšen je recept za dobro izbiro prenosnika. Ni pa prav, da estetsko dimenzijo računalnika kar zanemarimo, saj je čudovita podoba gotovo faktor, ki vsaj malo pripomore k dolgoročnemu zadovoljstvu ob uporabi, predvsem pa pritegne pozornost okolice.

Podoba ohišja

Lep prenosnikNajveč k podobi prenosnika seveda pripomore ohišje, ki v celoti prekriva dobro polovico površine računalnika. Za estetiko pri tem poskrbi že sam proizvajalec, ki odloča o dizajnu, barvah in uporabljenih materialih, tako da je uporabnik na začetku omejen s ponudbo, ki jo ima na prodajnih policah prodajalec. Vseeno pa ni preveč težko izbrati čudovitega računalnika, sploh če iščete izdelke v višjih cenovnih razredih, kjer je dizajn že samoumevno vključen v ceno.

Vseeno pa lahko prilagodite tudi podobo ohišja. Materialov in splošnega dizajna sicer ne morete kar tako spreminjati, je pa nekaj več svobode pri barvah, sploh pri kakšnih bolj barvitih serijah prenosnikov. Poleg barv pa lahko prenosnik polepšate še z drugimi dekoracijskimi elementi. Med temi so zelo priljubljene nalepke, ki včasih prinašajo le majhne popestritve, včasih pa z velikim barvitim motivom povsem spremenijo podobo prenosnika. Ker se prenosni računalniki po fizični velikosti pretirano ne razlikujejo, so takšne nalepke univerzalno uporabne, pa tudi cenovno dostopne in na voljo v najrazličnejših izvedbah.

Drugi estetski bombončki

Tam, kjer ohišje ne dominira s svojo površino, je nekaj prostora tudi za druge estetske bombončke. Velik del površja prenosnika zavzema še zaslon, ki seveda govori sam zase, pod njim pa je tipkovnica, ki tudi lahko prispeva k lepši podobi računalnika. Posebej učinkovite so elegantne osvetljene nizke tipke, če si res želite popestriti videz prenosnika pa bo najboljša izbira nakup barvitih nalepk za tipke!

jezzoRačunalnikiPrenosniki
Ne pozabite na vizualno podobo prenosnega računalnika! Vsekakor velja, da pri izbiri prenosnega računalnika ni dobro na prvo mesto postaviti videza. Najprej se posvetite zmogljivosti in funkcionalnosti, tudi ceni, nato šele presojajte o vizualnem izgledu – nekako takšen je recept za dobro izbiro prenosnika. Ni pa prav, da estetsko dimenzijo...