Izbira prenosnih računalnikov je nadvse pestra in prav nič ni čudno, da na prodajnih policah najdemo tudi prenosnike, ki so zelo lepo oblikovani. Estetsko dovršeni računalniki so tako lahko tudi modni dodatek, čeprav to seveda ni njihova glavna naloga. Vsekakor pa je pametno pri izbiri estetskega prenosnika nekaj pozornosti posvetiti tudi temu, kako naprava izgleda. Ne samo zaradi estetike, temveč tudi zato, ker lahko že na prvi pogled kaj ugotovimo tudi o sami kakovosti prenosnika.

Elegantni prestižni prenosniki

EPrenosnik kot modni dodatekstetsko dovršeni prenosniki so pogosto tisti, ki se oglašujejo kot prestižni, kar pomeni tudi dragi. V višjem cenovnem razredu najdemo lepo oblikovane prenosnike, ki se ponašajo s kovinskimi elementi, ohišji iz karbonskih vlaken in podobnimi dodatki, medtem ko njihovo podobo zaokrožujejo posrečene linije dizajna. Po odličnem izgledu so znani predvsem Apple MacBook prenosniki, pa tudi tisti iz serij Lenovo Yoga, HP Envy in drugih. Pri takšnih prenosnikih je vizualna podoba pika na i celoviti dovršenosti naprave, tako da boste z nakupom takšne naprave združili prijetno s koristnim – dobili boste odličen računalnik, ki bo za nameček še čudovito izgledal.

Nizkocenovni modni dodatki

Bolj pozorni pa moramo biti pri prenosnikih, ki na izgledu utemeljujejo večji delež svoje vrednosti. V nižjem cenovnem razredu domiseln dizajn navadno skriva druge pomanjkljivosti oziroma služi temu, da upraviči nakup kljub slabši strojni opremi. Zato je pri teh prenosnikih še posebej pomembno, da estetike ne postavimo na vrh seznama pomembnih lastnosti pri nakupu izdelka. Seveda je možno tudi med cenejšimi modeli najti takšne, ki se ponašajo s čudovitim dizajnom in hkrati zagotavljajo tudi spodobno zmogljivost, ni pa to samoumevno.

Kljub temu, da je prenosnik lahko odličen modni dodatek, predvsem spričo sodobnih trendov, ki izpostavljajo elegantne kompaktne in tanke prenosnike, je treba vsekakor poudariti, da estetika ne sme biti odločilni faktor pri nakupu, temveč je treba najprej odločati o zmogljivosti in uporabnosti, pa tudi o ceni.

jezzoRačunalnikiPrenosniki
Izbira prenosnih računalnikov je nadvse pestra in prav nič ni čudno, da na prodajnih policah najdemo tudi prenosnike, ki so zelo lepo oblikovani. Estetsko dovršeni računalniki so tako lahko tudi modni dodatek, čeprav to seveda ni njihova glavna naloga. Vsekakor pa je pametno pri izbiri estetskega prenosnika nekaj pozornosti...